Advocatuur & Mediation

Personalia

Marjolijn Jakobs-Hiemstra (1972) is in 1997 afgestudeerd  aan de Universiteit van Utrecht. Zij heeft Nederlands Recht gestudeerd met als specialisme het arbeidsrecht. Zij is in 1997 beëdigd als advocaat. Marjolijn heeft in 2005 de specialisatie opleiding Arbeidsrecht aan de Grotius Academie cum laude afgerond. Daarnaast heeft Marjolijn in 2008 de opleiding tot mediator met succes behaald en is zij NMI registermediator.

Zij is haar loopbaan als advocaat in 1997 begonnen in een algemene rechtspraktijk. In de afgelopen 14 jaar heeft zij zich bij een tweetal kantoren verder gespecialiseerd. Zij is onder meer expert op het gebied van het arbeidsrecht en heeft in haar hele loopbaan vele arbeidszaken met succes behandeld.

Ook  in het personen- en familierecht en het ondernemingsrecht heeft zij jarenlange ervaring en is zij deskundig. Zij heeft diverse malen als mediator succesvol zaken behandeld op het gebied van onder meer echtscheiding,  vraagstukken omtrent gezag en omgang en arbeids- en ontslagzaken. Zij kan specialistische bijstand leveren. Diverse ondernemingen behoren tot haar klantenkring. Op 1 oktober 2012 heeft zij de overstap gemaakt naar haar eigen advocatenkantoor en mediationpraktijk.

Marjolijn is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) het kwaliteitskeurmerk voor arbeidsrechtadvocaten, Tevens is zij lid van de vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), van de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam en omstreken (VAAA) en van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook is Marjolijn lid  van het Nederlands Mediation Instituut (NMI), het kwaliteitskeurmerk voor mediators, en van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP).